Müzik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Müzik

YABANCI ve YERLI MUZIK

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Jöntürk Röportajı

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Jöntürk Röportajı Empty Jöntürk Röportajı Ptsi Ocak 26, 2009 2:01 pm

lanet3

lanet3
Prodüktör

Soru: Jöntürk'ü bilmeyenler için Jöntürk kimdir ?

Jöntürk: Hayatını barış dolu daha güzel, daha mutlu, daha çağdaş, daha özgür, daha adil bir Türkiye ve dünyaya adamış; bu amaçla 1996 yılından beri hiphop kültürünün gelişimimi için yüzlerce ptrojeye imza atmış, hiç bir ayrım yapmadan binlerce hiphopçının sahne almasını sağlamış bir aydınlanmacıdır JÖNTÜRK.

Soru: Şaman albümünde birçok ünlü isimle featleriniz var, bunları nasıl değerlendirmektesiniz ?

Jöntürk: Albümdeki Leman Sam, Nejat Yavaşoğulları, Cemali, Cezmi Ersöz başta olmak üzere pek çok isim zaten yıllardır beğendiğim sanatçılar. Rapin rock, pop, edebiyatla kaçınılmaz olarak işbirliği yapması gerektiğine en baştan beri inananlardan biriyim. 'Bunu yapmasak rapi Türkiye'de yaygınlaştıramayız' demiştim. Bana karşı çıkanlar, benim Şahsenem, Erol Büyükburç ile açtığım bu yoldan yürüdüler. Ancak hiphopın pop gibi vurdumduymaz bir kültür haline gelmemesi için de dikkatli olmalıyız.

Soru: Albüme oldukça emek verdiğiniz ortada, peki dinleyicinin tepkisi ve satışlar nasıl ?

Jöntürk: Evet 'Şaman' çok büyük bir emeğin ürünü. Dinleryicilerde çok beğendi albümü. Sonuçtan memnunum.

Soru: Albümde Sirhot ile featiniz var, bunu nasıl değerlendirmektesiniz ?

Jöntürk: 'Bırakma Beni' hariç, albümün tüm müzikleri Sirhot'a ait. Dolayısıyla onun da iki şarkıda vokaliyle katılması kaçınılmaz oldu. Ortaya güzel bir iş çıktı da.

Soru: Albümde Türkiyedeki ünlü isimler hariç kimlerle çalıştınız ?

Jöntürk: Almanya'dan Albino, İrlanda'dan Cyclefly, Yunanistan-Arnavutluktan Microphone Snipers, Rusya'dan Big Black Boots, Türkiye'den Murat Patken, Serpil Vurucu, Sirhot, Tolga Aksoy, İlhan Gerçek, Elnino albümde yeralan diğer isimler.

Soru: Yakın zamanlarda tv-radyo programlarında sizi görebilecekmiyiz ?

Jöntürk: Şu an neredeyse tüm yazılı basın 'Şaman' albümüne çok geniş yer verdi. Radyolar şarkıları çalışıyor. Güzel tv programlarında ise yeralacağım. Ancak eskisi gibi çok ortalarda olmayacağım; çünkü artık beni herkes tanıyor. Popüler olmak gibi bir amacım da olmadığı için rahatım.

Soru: Albüm geçtiğimiz günlerde çıktı, yine de soralım... Yeni Albüm ne zaman ?

Jöntürk:Evet; albüm daha yeni çıktı. Biraz dinlenmek istiyorum. Yeni albümün ne zaman olacaüğını ise keyfim ve enerjim belirleyecek.

Soru: Albümün tamamlanması ne kadar zamanınızı aldı ?

Jöntürk: Ben kişilik olarak çok fazla 'mükemmelliyetçiyim'. Her zaman, koşullarımı zorlayıp en işyisini yapmaya çalışırım. Çok kolay beğenmem. Bu nedenle işler hep zor oluyor. Örneğin, çok bük bir ses getirecek 'Reddet Diren Hayır De' şarkısının klibi üzerinde iki aydır çalışıyorum; ve klip nihayet tam ,istediğim gibi oldu. Bu albümün ortaya çıkması ise 1.5 yılı aştı.

Röportaj için teşekkürler... Rap hayatınızda başarılar...

Jöntürk: Ben teşekkür ediyor, Sağlık ve başarılar diliyorum.

Alıntıdır: Jöntürk Röportajı

http://konus.forummum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]